May

Okulumuz öğretmenlerinden Ferda Işık, Sedef Durmuş ve Zuhal AKYAZI 'nın ortağı olduğu Oyun İçinde Oyun eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz Dengeli Beslen  Mutlu Yaşa sloganının harfleriyle sloganlar yazarak, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Oyun İçinde Oyun projemizde öğrencilerimiz farklı illerden ve Azerbaycan' dan 1. Ve 2. Sınıf öğrencileriyle işbirliği ve uyum içinde farklı etkinliklerle öğrenme fırsatı yakaladı. Birlikte çalışma şansı buldular.

May

Farklı illerden 10 ortak ile başlatılan Çoklu Zeka Kuramı'na göre düzenlenen Sekiz eTwinning projesi sona ermiştir. Okulumuzdan Zuhal AKYAZI' nın 2.sınıf öğrencileriyle katıldığı proje, öğrenciler için verimli ve keyifli geçti. Tüm öğrencilerimize teşekkürler

May

Okulumuz öğretmenlerinden Müjgan AKSOY'un kurucusu ve Zeynep GENÇ'in ortağı olduğu ''Keyifli Sesler Ülkesi'' eTwinning projemizde, öğrencilerimiz karışık ülke takımları kurarak bir Hikaye Kitabı çıkarmıştır. Öğrenciler hikayeyi yazmış, resimlerini çizmiş ve kitabı seslendirmişlerdir. Dijital kitap olan Hikaye Kitabı okurların beğenisine sunulmuştur.(Linke tıklayarak içeriğe erişebilirsiniz)

Teraryum İle Bursa'mızın Tanıtımı

Okulumuz 2/A sınıfı öğretmeni Hayriye Demiraslan rehberliğinde, öğrencileri Bursa'ya özgü ögeler konusunda araştırma yaptı. Araştırma sonucunda Bursa'yı tanıtacak en temel unsurları seçti. Grup çalışması ve iş birliğine dayanan bu etkinlikte Bursa'ya özgü kestaneden şeftaliye, Uludağ'dan türbelere ait magnetlerden,  akvaryumdan yetiştireceğimiz bitkiden toprağa kadar her öğrenci katkı sağladı. Tüm ürünlerin toplanmasının ardından, örnek teraryumlar incelendi. Veli desteği ile teraryum oluşturuldu. Teraryum'un görsel dizaynının yanı sıra bir bitki yetişmesi ve gözlemlenmesi adına çiçekler dikildi. Bu çiçeklerin uygun su, sıcaklık, güneş ihtiyaçları ve bakımı tüm sınıfça üstlenildi. Oluşturulan Bursa Teraryumu farklı öğrencilerle paylaşmak üzere Thing Link Web 2.0 aracıyla Bursa'nın en meşhur unsurlarının sunumunun bulunduğu videolar eklendi.

Kas

7-11 yaş grubunu kapsayan 2021 Kasım ayında başlayan üç adet Tasarım ve beceri atölyesinden oluşacak olan projemizde, yaş grubuna uygun Web 2,0 araçlarının da tanıtıldığı ''Let's Do it, Let's Learn it'' eTwinning projesi okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Hayriye DEMİRASLAN  ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Hayriye DEMİRASLAN rehberliğinde '' Let's Do It, Let's Learn It'' eTwinning projesi günlük yaşam atölyesi kapsamında kumaş çeşitleri tanıma,silüet magnet ve düğme dikme çalışmaları yaptılar.  Öğrencilerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederiz.

Kas

Oyun içinde Oyun(Game in Game) e Twinning projesine okulumuz öğretmenlerinden Ferda IŞIK,Sedef DURMUŞ ve Zuhal AKYAZI'nın ortak olarak katılmıştır.

Projenin amacı; Piaget'e göre oyun çocukların uyum içinde öğrenmeleri demektir. Bu fikirden yola çıkarak çocukların eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlamak ve soyut kavramları daha somut hale getirmek için projemizi başlatıyoruz.

Ekm

Okulumuz 2/A sınıfı öğremteni Hayriye DEMİRASLAN tarafından hazırlanan  '' The Life School of Mine'' e Twinning projesi başladı.

Somut işlemler dönemindeki akran gruplarına günümüz öğrenme yaklaşımları ile gerçek hayat becerilerini okullarımızda kazandırmak hedeflenmektedir.

Ekm

Okulumuz 4/D sınıfı öğretmeni Duygu DOYGUN'un da ortağı olduğu ''Çift Kanatlı Çocuklar'' e Twinning projesi başladı.

Projenin hedefi; öğrencilerimizin ortak etkinlik ve çalışmalarla özgüvenini geliştirmek, kendi değerlerinin farkına varabilmelerini sağlamak, teknoloji-medya okur yazarlığı yetisi kazandırmak, hayal güçlerinin kullanarak yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmek, bilişim teknolojilerini tüm disiplinlerde uygun şekilde kullanmak, çevre bilincinin kazandırmak ve diğer okul öğrencileri ile ortak çalışmalar yaparak birlikte ilerleme duygu ve güdüsü geliştirmektir.

Ekm

Okulumuz öğretmenlerinden Zuhal AKYAZI'nın da ortağı olduğu eTwinning projesi Sekiz başlıyor.

1983 yılında Howard Gardner tarafından geliştirilen Çoklu Zeka Kuramı'na göre tasarladığımız projemizde; 8 zeka alanına göre oluşturacağımız etkinkilerimiz ile öğrencilerin öğrenmelerini çeşitlendirmek ve zeka türlerine olan yatkınlıklarını belirlemek temel amacımızdır. Gardner'in kategorilerine göre müfredatla ilişkilendirilen 8 çalışma atölyemiz bulunmaktadır.

Okulumuz 1-A sınıfı ve 1-B sınıfı öğrencileri Sesler Adasına Yolculuğumuz eTwinning projesi kapsamında ''Öğretmenlerimizin Dilinden, Öğrencilerimizin Paletinden'' adlı etkinlik kapsamında Anadolu Masalları'nı farklı öğretmenlerimizin anlatımından dinlediler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Okulumuz öğretmenlerinden Hayriye DEMİRASLAN ve Zuhal AKYAZI'nın ortağı olduğu projede final ürünü öğrenciler tarafından oluşturuldu. Kitabın konusu öğrencilere uygulanan anketle belirlendi. Kitabımız öğrencilerimiz tarafından yazıldı,resimlendi ve seslendirildi.

Okulumuz öğretmenlerinden Müjgan AKSOY'un kurucusu ve Duygu DOYGUN'un ortağı olduğu ''Matematiğin Sanatsal Yolculuğu'' eTwinning projemizde, öğrencilerimiz karışık ülke takımları kurarak bir Geometri Kitabı çıkarmıştır. Öğrenciler geometrik şekil ve cisimleri çizmişler, özelliklerinin yazmışlar ve kitabı seslendirmişlerdir. Dijital kitap olan Geometri Kitabı okurların beğenisine sunulmuştur.

Okulumuz öğretmenlerinden Zuhal AKYAZI'nın ortağı olduğu ''Nature and Us '' eTwinning projesi öğrencilere küçük yaşta doğa,insan ve hayvan sevgisini kazandırmayı amaçlamaktadır.Tabiata zarar veren durumları keşfetmeleri, tabiatı korumaları amacıyla kurulmuştur. Çocuklar projemizde web 2.0 araçlarını da etkili bir şekilde ve amacına uygun kullanmaktadırlar.

May

Okulumuz 1/C Sınıf öğretmeni Cansu SOYLU tarafından hazırlanan '' Heybemdeki Sorumluluklarım'' adlı eTwinnin projesi uygulanmaya başlanmıştır.

Projesnin amacı; öğrencilerin sorumluluk bilincinin farkına varması ve sorumluluklarını yerine getirmesidir.