Ulu Şehir Bursayı Tanıyorum Projesi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörliğünde başatılan "Ulu Şehir Bursayı Tanıyorum" Projesine okulumuz da dahil olmuştur. Proje ile İlkokul 4. sınıf öğrencilerimizin yaşadıkları şehrin doğal, kültürel, tarihi yerlerini tanımaları, Bursa´nın gelenek görenek ve adetleri hakkında farkındalıklarının arttırılması. Bursa şehrine ait kentlilik bilincinin oluşturulması,öğrencilerimizin aileleriyle verimli zamanlar geçirmeleri, yoğun kent yaşamında öğrencilerimizin alışveriş merkezleri ve benzeri yerlere alternatif olarak şehrin tanınmasına ilişkin yapılabilecek etkinlikler hakkında bilgi sahibi olmaları, araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamız için yeni sosyal aktivitelerle öğrenci/veli temelli eğitim modellerinin ortaya çıkmasına olanak sağlamak,öğrencilere değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandırmak,iş ve sosyal yaşamda başarılı olmanın en temel şartlarından birisi içinde bulunduğu ortamda çevresindekilerle uyumlu olmak, kaynaşma ve dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmek yeterliliği kazandırmak amaçlanmıştır. Proje doğrultusunda yapılan çalışmalar aşağıda yer almaktadır.